Apple kan kjøpe 145 000 Bitcoin med bare 1% av sine 191 milliarder dollar holdt i kontanter

Hvis teknologigiganten bestemmer seg for å følge i MicroStrategys fotspor, altså.

Apple har totalt 191,83 milliarder dollar i kontanter, en nedgang fra kvart tredje tredjedel av 2020, da det var 193,8 milliarder dollar. Apple er kjent for å ha en av de største kontantbunkene blant selskapene.

Til Bitcoins nåværende pris på $ 13 300, hvis teknologigiganten Apple, hypotetisk, bestemmer seg for å kjøpe så mye BTC som mulig med kontanter for hånden, kan den sløve opp 14 423 308 BTC.

For tiden sirkulerer 18 529 856 BTC i kryptovalutamarkedet.

Dette representerer 88,24% av Bitcoins totale 21 millioner forsyninger, men inkluderer ikke millioner av mynter tapt for alltid.

Apple er den største eiendelen etter markedsverdi på 1,9 billioner dollar, mens Bitcoin er bare 13% av dette med en markedsverdi på 246 milliarder dollar på 21. plass.

Følg i MicroStrategys fotspor
Når det gjelder andre teknologiske giganter, hadde Microsoft 137,98 milliarder dollar på slutten av det finanspolitiske første kvartalet. Til sammenligning hadde Google og Amazon henholdsvis 121,08 milliarder dollar og 71,77 milliarder dollar på slutten av andre kvartal.

Med så mye penger som sitter i kontanter og kortsiktige investeringer hos disse store selskapene, har det fanget kryptosamfunnets oppmerksomhet, spesielt etter at børsnoterte MicroStrategy og Square erstattet en del av det med Bitcoin.

“Apples kontanter synker i verdi. Kanskje de burde følge i MicroStrategys fotspor og teste vannet med til og med 1% prosent i BTC, ”skrev en handelsmann.

Selv med bare 1% av investeringen kan Apple kjøpe 144233 BTC.

Microsoft har det samme problemet @ MicroStrategy hadde, dette er balansen. @Microsoft eier 123 milliarder dollar i „kortsiktige investeringer“ (aka kredittrisiko) i stedet for dollar fordi dollaren er en smeltende isbit; det tar kredittrisiko når det egentlig bare trenger bitcoin. pic.twitter.com/ucasyZXe5z

– Parker Lewis (@parkeralewis) 23. oktober 2020

MicroStrategy var den første, og siden den gang har andre kommet frem for å kunngjøre Bitcoin som en reserveaktiv som en sikring mot den svekkende amerikanske dollar. MicroStrategy-sjef Micahel Saylor avslørte faktisk denne uken at han personlig eier 17 732 BTC og har kjørt en full node av Bitcoin Core-versjon 0.20.1 i over en måned nå.

Bitcoin er fortsatt i de tidlige stadiene, og i 2020 ser det økende adopsjon med PayPal, JPMorgan og milliardærinvestor Paul Tudor Jones som alle føler sin effekt.

Sammenlignet med gullets billioner markedsverdi, begynner dette digitale gullet akkurat og har en lang vei å gå.

„Vi har snakket om $ 5T i kontanter som sitter i offentlige selskapskasser. Det som ikke har blitt snakket om er $ 8,5T som sitter i statlige formuefond, dvs. ‚rikdommen til nasjoner‘. Eksponeringen mot bitcoin er null, deres optimale portefølje vil kreve det, „sa kjedeanalytiker Willy Woo til hopium.